دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۰
۰ نفر

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بسیاری از مشکلات دستگاه گوارش نظیر ریفلاکس، زخم معده و اثنی‌عشر، سنگ صفرا، یبوست، هموروئید و شقاق، کبد چرب و... به دلیل عادات غذایی اشتباه است بنابراین تغییر در رژیم غذایی در بهبود این بیماری‌ها بسیار موثر است. 

ریفلاکس معده

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، شاید حداقل یک بار همه ما در طول زندگی خود مشکل ترش کردن یا ریفلاکس معده را تجربه کرده باشیم و برای رفع این مشکل به مصرف دارو پناه برده باشیم. با این حال باید کمی مراقب بود چراکه به گفته یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی اگر مدت زیادی از داروهای ضد اسید معده استفاده می‌کنید باید مراقب کمبود برخی مواد معدنی در بدنتان باشید.

میترا زراتی متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره مواد غذایی موثر در تشدید ریفلاکس گفت: سیگار، قهوه، نسکافه، شکلات به ویژه تلخ، ادویه، الکل و نعنا می‌توانند سبب تشدید ریفلاکس معده شوند، ضمن این‌که آبمیوه‌ها هم به دلیل نفاخ بودن می‌توانند این مشکل را بیشتر کنند. 

افزایش ترشح اسید معده باعث آسیب به مخاط معده می‌شود و در بسیاری مواقع بیماران حتی درد معده را گزارش می‌دهند. این مشکل به ویژه در افراد چاق، به هنگام استرس، پوشیدن لباس تنگ یا حتی مصرف برخی داروها و همچنین حین شیمی‌درمانی اتفاق می‌افتد.

وی بیان کرد: برخی مواقع برای کنترل ترشح اسید معده به دریافت داروهای ضد اسید نیاز است، ولی از آنجا که اسید معده برای جذب آهن، کلسیم و روی بسیار ضروری است باید در مصرف این نوع داروها زیاده‌روی نشود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در این باره توضیح داد: اسید معده برای جذب آهن، کلسیم و روی بسیار ضروری است و دریافت طولانی‌مدت این داروها می‌تواند فرد را در خطر کم‌خونی فقر آهن، پوکی استخوان و حتی خستگی به دنبال اختلال در جذب منیزیم قرار دهد. از این رو تاکید می‌شود کسانی که چنین مشکلی دارند خودسرانه به مصرف داروهای ضد اسید معده روی نیاورند.

زراتی افزود: در صورتی که فرد در معرض یا دچار پوکی استخوان، کم‌خونی فقر آهن و خستگی ناشی از اختلال در جذب منیزیم شده باشد، بررسی سطح این مواد مغذی در خون ضروری است تا مکمل لازم را دریافت کند.

وی به افرادی که معده‌ آن‌ها ترش می‌کند یا ریفلاکس معده دارند توصیه کرد: روزانه مقادیر کافی سبزی (البته میوه و سبزی‌هایی که باعث تشدید علائم نشود) مصرف کنند و در رژیم غذایی‌شان ماست و گوشت‌های سفید را بگنجانند.

این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی از دیگر توصیه‌های موثر در کنترل این مشکل را دراز نکشیدن تا یک‌ ساعت بعد از خوردن غذا دانست و گفت: نباید این مسئله مهم را فراموش کرد که بسیاری از مشکلات دستگاه گوارش نظیر ریفلاکس، زخم معده و اثنی‌عشر، سنگ صفرا، سندروم روده تحریک‌پذیر (IBS)، کرون، دیورتیکولیت، یبوست، هموروئید و شقاق، کبد چرب، التهاب لوزالمعده و... همگی نیاز به تغییر عادات غذایی دارند. پس بیماران توصیه‌های ذکرشده را جدی بگیرند.

کد خبر 521862

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha